Home / Fashion / Zakelijke Beauty

Zakelijke Beauty

Bij het kledingstuk overhemd, denk je vaak aan een mannelijk hemd. Toch dragen er steeds meer vrouwen overhemden. In de zakelijke markt wordt er vaak van je verwacht dat je er netjes en representatief uitziet. Een overhemd is hiervoor het meest geschikte kledingstuk.

Overhemd of Blouse

Het verschil tussen een overhemd en een blouse is niet zo groot. Toch wordt over het algemeen het woord blouse vaker gebruikt als het om vrouwelijke kleding gaat. Het woord overhemd voor dames wordt eigenlijk alleen maar gebruikt als het gaat om zakelijke kleding. Een blouse is een minder informele term. Blouses worden veelal ook in de vrijetijd gedragen.

Het verschil tussen een mannen en een vrouwen overhemd

Eigenlijk is er naast de maat maar 1 verschil tussen een overhemd voor vouwen en een hemd voor mannen. De knoopjes!! De knoopjes zitten bij een dames overhemd aan de linkerkant terwijl deze bij de heren aan de rechterkant zitten. Dit verschil stamt nog uit de middeleeuwen. Rijke vrouwen werden aangekleed door een huishulp. Voor hen was het makkelijker als de knopen aan de linkerzijde zaten. De rijke mannen knoopten hun eigen overhemden dicht, en dat was weer makkelijker met de knoopjes aan de rechterzijde! Ondanks er een heleboel veranderd is sinds de middeleeuwen is deze kledingtraditie altijd zo gebleven.

Beauty op het werk

Omdat er steeds meer vrouwen hoge functies vervullen in het bedrijfsleven worden er ook steeds meer vrouwelijke overhemden op de markt gebracht. Het damesoverhemd is namelijk één van de meest geschikte kledingstuk om representatief voor de dag te komen. Dames overhemden zijn gemaakt van fijne en zachte stoffen en hebben subtiele details waardoor de vrouwelijkheid benadrukt wordt. Door de verschillende pasvormen is er voor iedere lichaamsbouw wel een geschikt damesoverhemd te vinden. Wil jij als een beauty op je werk verschijnen in een prachtig hip overhemd, kijk dan eens bij Overhemden.com

About Gabriel

Check Also

Shoplog Gouda, met o.a. Only, Mitch, Sting

Gouda is mooi en gezellig, maar echt shoppen doe ik er bijna nooit. Ik ga …