Home / Lifestyle / Mijn favoriete apps

Mijn favoriete apps

Het eerste wat ik deed toen ik eindelijk een smartphone had, was hem volzetten met apps! Ik had van te voren al een lijstje gemaakt van apps die ik wilde uitproberen en installeren, natuurlijk zijn er later nog meer bij gekomen op aanraden van anderen. Later heb ik er weer een hoop verwijderd en op dit moment staan er alleen apps op waar ik echt tevreden over ben. Benieuwd welke dat zijn? Klik dan verder!

Twitter, Facebook en Instagram zijn de social media apps die ik veel gebruik. Ik ben vooral blij dat ik eindelijk zelf kan Instagrammen en ook foto’s kan maken buiten huis. Ik gebruik Instagram namelijk ook om eens in de twee weken Picture Journal te maken. Rechts bovenin in de sidebar/zijbalk staan links naar mijn Twitter en Facebook, mijn Instagram is BrechtjevZ. Alle drie de apps zijn gratis te downloaden.

Als je een smartphone hebt moet je what’sappen, duh. Misschien niet de meest originele app en waarschijnlijk heeft de meerderheid van jullie deze ook al, maar ik wilde hem er toch even tussen zetten. What’sapp is gewoon super leuk, handig en makkelijk. What’sapp is gratis te downloaden en staat er bij sommige smartphones standaard al op.

Astrid Taken is een app waarmee je To Do-lijstjes kunt maken. Je kunt taken toevoegen voor vandaag, een deadline instellen en als het tijd wordt je gewaarschuwd door een schattig rood inktvisje, wat wil je nog meer? Je kunt ook aparte lijsten maken met bijvoorbeeld films die je nog wilt zien, of blog artikelen die je nog moet uitwerken. Je zou er ook een wekker van kunnen maken door bijvoorbeeld de taak ‘opstaan’ in te voeren met een deadline van 7 uur. Ik gebruik het voor mijn blog, maar ook voor huiswerk maken en onthouden wanneer en hoe laat ik ergens heen moet. Probeer het eens, ik vind het in ieder geval erg handig! Astrid Taken is voor een gratis app heel erg uitgebreid.

Dropbox gebruikte ik al voordat ik mijn nieuwe mobiel had. Dropbox is een programma om overal toegang te hebben tot je documenten en afbeeldingen. Het is een aparte map op je computer en als je bijvoorbeeld op school of op je werk zit kun je daar bij door in te loggen op dropbox.com. Als je nieuwe bestanden toevoegt wordt dit gelijk gesynchroniseerd op alle apparaten waar je Dropbox op hebt geinstalleerd. Als je het ook nog eens op je mobiel hebt staan, heb je je bestanden altijd binnen handbereik! Dropbox stond er bij mij al standaard op, maar ik ook gratis te downloaden.

We zijn aangekomen bij de spelletjes apps! Allereerst Flow Free, man wat is dit verslavend! Je blijft het maar spelen en gelukkig zijn er ook enorm veel levels. Het idee is heel simpel, je moet gekleurde stippen met elkaar verbinden op een manier dat het klopt en past. Er zijn enorm veel levels en de borden worden steeds groter en moeilijker, dus met dit spel ben je wel even zoet! Flow Free is een gratis app.

100 Floors is bijna net zo verslavend als Flow Free. Bij 100 Floors moet je wat meer nadenken en je doet er wat langer over, maar dat is juist erg leuk! De bedoeling is dat je een manier vind om de lift in te kunnen en naar de volgende verdieping te gaan. De lift is beveiligd met een wachtwoord, versperd door obstakels of er is een andere manier waardoor je er niet zomaar in kunt. Ook bij dit spel zijn er best veel levels en je doet er wel even over voordat je alle 100 verdiepingen hebt gehad, ik ben nu bij Floor 58. 100 Floors is een gratis app.

Dit spel vind ik meer leuk om het feit dat Perry het vogelbekdier en Dokter Doofenshmirtz erin voorkomen. Ook de naam van het spel vind ik geweldig: Where’s My Perry? Het spel zelf is ook best leuk, maar wat ik erg jammer vind is dat er maar 12 levels zijn. Als je verder wilt spelen moet je het spel kopen, maar dat heb ik er denk ik niet voor over. Als ik het heb uitgespeeld gooi ik het waarschijnlijk weer van mijn telefoon af.

Triple Town heb ik pas een dag op mijn mobiel staan, maar wat is dit een leuk spel zeg! Ook weer enorm verslavend, ik kan er niet mee stoppen! De bedoeling van het spel is dat je een stad maakt die zoveel mogelijk punten waard is. Je kunt elementen in je stad plaatsen waarmbij geldt: drie grasjes = is een bosje. Drie bosjes = een boom. Drie bomen = een huisje, en zo verder.

Dat waren mijn favoriete apps op dit moment! Welke apps raad jij echt aan om eens te proberen?

About Gabriel

Check Also

Ben jij ook altijd zo blij als je een geboortekaartje krijgt?

Een geboortekaartje ontvangen is vaak een moment van vreugde en opwinding. Het is een aankondiging …