Home / Lifestyle / Mijn nieuwe laptop

Mijn nieuwe laptop

Hij is enorm snel en ziet er goed uit. Het was een grote smak geld, maar hij is het helemaal waard. Ik heb het over mijn nieuwe laptop! Vorige week was ik jarig, maar stiekem kreeg ik hem al wat eerder binnen. Ik kon het niet laten om er iets over te schrijven, want ik ben er zo blij mee! 

Zo’n grote aankoop is lang wikken en wegen, specificaties en prijzen vergelijken. Reviews opzoeken en de laagste prijs opzoeken. Hoe groot moet het scherm zijn, of zal ik toch voor een desktop gaan? En toen was ik er eindelijk uit, dit moest hem worden: de Asus R505C. Dit schatje is uitgerust met een Intel Core i7 processor, heeft 6 GB werkgeheugen, 500 GB aan opslag en komt met Windows 8.

Naast de inhoud ben ik ook erg te spreken over het uiterlijk. Je kunt met een super snelle computer rondlopen, maar je betaald natuurlijk ook een beetje voor de looks. Mijn nieuwe laptop heeft een 15,6 inch scherm, wat ik een erg mooie grootte vind. Groot genoeg om fijn op te kunnen werken, maar ook niet onmogelijk om eventueel mee te nemen. De toetsen zijn gemaakt van zwart plastic en worden omringt door aluminium. Ook de bovenkant blijft vrij van krassen, want dit lijkt ook van een soort aluminium te zijn. Door dit alles, samen met het grote touchpad, heeft hij wel iets weg van een MacBook. Geen probleem, Apple heeft dan ook prachtige computer, en dit hebben ze gewoon goed nagedaan bij Asus!

Kijk eens wat een dunnetje! Hij weegt dan ook slechts 2,07 kilo, maar is toch erg stevig. Qua prestaties is deze Asus wat mij betreft ook perfect. Windows 8 was even wennen, maar vind ik nu ook prima werken. Met een klik ga je van het bureaublad razend snel naar het beginscherm, sowieso kun je gemakkelijk snel switchen tussen programma’s. Maar het allerfijnste is toch wel het feit dat ik eindelijk normaal video’s kan bewerken. Mijn notebookje kan Sony Vegas Pro toch niet helemaal aan en video’s speelde zich altijd haperend af, dit maakt bewerken natuurlijk lastig. Nu is dat geen enkel probleem meer!

Het is ongelooflijk fijn dat alles zo snel gaat. Het scheelt echt heel veel tijd dat ik niet steeds hoef te wachten tot een programma opent, of als weer eens iets vastloopt. Tot nu toe heb ik geen minpunten kunnen ontdekken. Dat mag ook wel, want hij koste €699,- bij Wehkamp. Voor een laptop met i7 processor die er ook nog mooi uitziet, is dat echter een goede prijs!

Op wat voor computer werk jij, en wat is je droom computer?

About Gabriel

Check Also

Ben jij ook altijd zo blij als je een geboortekaartje krijgt?

Een geboortekaartje ontvangen is vaak een moment van vreugde en opwinding. Het is een aankondiging …