Home / Lifestyle / Tip: de muziek van Gabrielle Aplin

Tip: de muziek van Gabrielle Aplin

Ik was van plan om een Music of the Moment artikel te maken, maar dit zou alleen maar bestaan uit muziek van Gabrielle Aplin. Een paar weken terug ontdekte haar op YouTube, het sprak mij niet gelijk aan, maar ik ben toch blijven luisteren. Ondertussen staat al haar muziek al op mijn iPod en ik kan niet wachten tot haar eerste echte album uitkomt, ik denk dat wel genoeg zegt!

Gabrielle is een 20 jarige singer-songwriter uit Engeland. In 2008 begon ze met het plaatsten van covers op YouTube, ze heeft haar bekendheid onder andere te danken aan haar cover van The Power of Love. Na enige tijd begon ze ook zelf geschreven nummers op YouTube te plaatsen, en tot nu toe heeft ze drie ep’s uitgebracht. Ik heb geprobeerd een aantal nummers uit te kiezen voor dit artikel, dit zijn niet per se mijn favorieten, al haar nummers zijn zo leuk!

Panic Cord is een van haar nieuwste nummers

The Power of Love is de cover waar ze wat bekender mee is geworden

Haar debuutalbum English Rain komt uit op 29 april 2013 met de bijbehorende single Please Don’t Say You Love Me die al eerder uitkwam. Op haar site en haar YouTube kanaal plaatst ze regelmatig ‘achter de schermen’ video’s. Ook vond ik hier deze video waarin ze meer verteld over de achtergrond van de nummers op haar nieuwe album. Dit soort informatie maakt het nog leuker om naar haar te luisteren!

Een preview van haar album, als het album uit komt ga ik dat zeker kopen! Ik weet alleen niet zeker of je hem ook ‘echt’ kunt kopen, tot nu toe heb ik namelijk alleen maar iTunes versies gezien.

Tijdens de ‘research’ voor dit artikel zag ik op haar site dat ze dinsdag 16 april optreed in Amsterdam in Paradiso! De tickets zijn slechts €8,-, het lijkt mij wel heel gaaf om hier heen te gaan natuurlijk!

Kende jij Gabrielle Aplin al? En is er een artiest die je iedereen aanraad?

About Gabriel

Check Also

Ben jij ook altijd zo blij als je een geboortekaartje krijgt?

Een geboortekaartje ontvangen is vaak een moment van vreugde en opwinding. Het is een aankondiging …