Home / Tuin / 5 Ideeën voor de vloer

5 Ideeën voor de vloer

Op zoek naar een nieuwe vloer? Is je vloer toe aan vervanging? Dan heb je geluk, want de keuze is enorm. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloeren van verschillende materialen en in verschillende kleuren. Misschien wel teveel… In dit artikel bespreken we vijf verschillende ideeën voor de vloer en de bijbehorende voordelen en nadelen van deze vloer. Zo kun je een goed overwogen keuze maken in het brede aanbod.

Laminaatvloer

Laminaat is een betaalbare en kwalitatieve vloerbedekking. Het is een ijzersterke vloer en makkelijk te leggen en te onderhouden. Laminaat is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld laminaat in houtlook krijgen. Dit laminaat heeft niet alleen een hout-look, ook een hout-feel. Dit is dan ook niet van echt hout te onderscheiden. Laminaat is ook goed kleurvast. Dat betekent dat je dus lang van deze vloer genieten kunt. Het nadeel van laminaat is het contactgeluid. Laminaat is namelijk een harde vloer en buren horen het goed wanneer je met schoenen over de vloer loopt.

Epoxy vloer

Ben je op zoek naar een vloer die makkelijk in onderhoud is en een mooie strakke uitstraling heeft, dan is de epoxy vloer zeker wat voor jou. Epoxy vloeren worden gemaakt van een kunststof polymeer en zijn waterdicht met een hoge hardheid. Deze vloeren zijn dan ook erg makkelijk schoon te maken en zeer hygiënisch. Doordat ze naadloos zijn, heb je een geweldig strakke uitstraling. Een nadeel is dat de epoxy vloer niet geschikt is voor vloerverwarming en kan daardoor wat koud aanvoelen.

Tegels

Ook tegels kunnen koud aanvoelen, maar dat is eenvoudig op te lossen met vloerverwarming. Tegels zijn  in verschillende kleuren en formaten te verkrijgen. Ook de structuur van de tegel kan verschillen. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en goed dier- en kind proof. Met grote tegels creëer je een mooi ruimtelijk geheel, terwijl je met kleinere tegeltjes een mooi mozaïek effect krijgt.

PVC vloer

Steeds vaker kiest men ook voor een PVC vloer. PVC is een stijlvolle kunststof vloer met veel voordelen. PVC is vochtbestendig en goed geschikt voor vloerverwarming. PVC is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je PVC planken kopen, waarbij je een mooie houten vloer uitstraling krijgt, maar is de PVC ook verkrijgbaar in tegels. PVC is eenvoudig te leggen en makkelijk te reinigen.

Tapijt op de vloer

Met tapijt op de vloer ben je verzekerd van warme en zachte voeten. Het voelt heerlijk comfortabel en zacht aan. Het grote voordeel van tapijt is daarnaast de geluiddempende werking. Je buren zullen niet snel last hebben van geluiden. Ook zorgt tapijt voor warmte en sfeer in je huis en is het over het algemeen een redelijk goedkope oplossing. Het nadeel van tapijt is dat het erg vlekgevoelig is en niet makkelijk schoon te houden. Daarnaast is tapijt op de vloer ook af te raden als je allergisch bent voor stof. In dat geval kun je beter voor een andere vloer kiezen.

About Gabriel

Check Also

Duurzaam bouwen of verbouwen doe je zo

Ben jij van plan om binnenkort te verbouwen of heb je grond gekocht waarop je …