Home / Tuin / Waar moet je op letten bij het kopen van een hot tub?

Waar moet je op letten bij het kopen van een hot tub?

Steeds meer mensen kiezen voor een hot tub in de tuin. Niet zo vreemd, gezien de gezondheidsvoordelen die dit heerlijke warme bad je levert. Zo zorgt het verhogen van de lichaamstemperatuur door het warme water ervoor dat je sneller in valt na een warm bad. Een ander gezondheidsvoordeel van het warme water is dat het stress en angstgevoelens vermindert. Daarnaast is een warm bad ook een weldaad voor je spieren. Zeker na het sporten is het aan te raden om even te ontspannen in een hot tub. Wil jij ook een hot tub kopen? Lees dan de tips en aanbevelingen in dit artikel zeker even door.

De grootte van de hot tub

Hot tubs kun je kopen in verschillende formaten. Bedenk dan ook voor je tot aankoop van dit warme bad overgaat voor hoeveel personen je de hot tub aan wilt schaffen. Ben je van plan om ook feestjes te organiseren, dan is een hot tub voor 4 of 6 personen wellicht een beter idee dan een hot tub voor 2 personen. 

Interne of externe kachel

Een hot tub wordt verwarmd met een kachel. Deze kachel kan intern verwerkt zijn in de hot tub, maar er zijn ook hot tubs met een externe kachel. Hier wordt de kachel naast de hot tub geplaatst. Het voordeel van het laatstgenoemde model is dat de kachel geen extra zitplaatsen in beslag neemt. Dat is bij een interne kachel wel anders. Houd daar dan ook rekening mee bij de aankoop. Het grote voordeel van een interne kachel is dat je letterlijk dichterbij het vuur zit en dat kan erg behaaglijk zijn. Een externe kachel heeft juist als voordeel dat je makkelijk bij de kachel kunt en dat maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. 

Waar komt de hot tub?

Een hot tub neemt vaak een prominente plek in in je tuin. Het is dan ook erg belangrijk vooraf te bedenken waar je deze gaat plaatsen. Wil je de hot tub onder de overkapping plaatsen of zet je deze elders in de tuin? Je kunt er ook voor kiezen om een inbouwmodel aan te schaffen. Deze wordt in de grond ingegraven en valt daardoor wat minder in het oog. Dat is met name een goed idee wanneer je tuin wat minder groot is. Het gedeelte dat boven de grond uitsteekt wordt dan met de authentieke mooie houten look afgewerkt.

Het materiaal van de hot tub

De authentieke modellen hot tubs worden geheel geproduceerd van hout. Toch wordt er steeds vaker voor een kunststof kuip gekozen. Deze heeft minder onderhoud nodig en kan tijdens een vorstperiode ook prima leeg staan. De omlijsting is dan vaak wel van hout. Dat geeft dan toch dat echte hot tub gevoel.

About Gabriel

Check Also

Duurzaam bouwen of verbouwen doe je zo

Ben jij van plan om binnenkort te verbouwen of heb je grond gekocht waarop je …