Home / Tuin / Zo maak je van jouw tuin een paradijs

Zo maak je van jouw tuin een paradijs

Niets is heerlijker dan lekker in je tuin genieten van het zonnetje. De rust ervaren en misschien wel gezellig met wat vrienden wat drinken op je eigen terras. Voordat je echt van je tuin kunt genieten, dien je deze wel naar je zin in te richten. Dat betekent een leuk terras, wat beplanting en ruimte voor ontspanning of misschien wel een plek waar de kinderen zich kunnen vermaken. 

Het aankleden van je terras

Geen zin in grote verbouwingen van je tuin, maar wel gezellig willen kunnen zitten? Met een paar kleine aanpassingen aan je terras is dat zeker mogelijk. Maak eerst het terras eens goed schoon. Veeg het netjes aan en haal het onkruid tussen de stenen weg. Om te voorkomen dat de terrastegels los komen te liggen, kun je de voegen aanvullen met speciaal brekerzand. Zo ziet je terras er weer uit als nieuw. Geen zin om het terras aan te vegen? Dan zou je ook een terraskleed kunnen overwegen. Door het kleed krijgt je terras een geheel eigen uitstraling. Vergeet dan niet je tuinmeubilair schoon te maken om die vernieuwde uitstraling vast te houden. Hierna kun je met leuke bloempotten en tafelkleden je terras wat aankleden en gezellig maken. Met een terrasverwarming kun je tevens langer buiten zitten en genieten van je vernieuwde terras.

Nieuwe beplanting en bestrating

Nu je terras vernieuwd is in een paar kleine stappen, wil je natuurlijk ook je tuin weer mooi aankleden. Hiervoor kun je eenvoudig nieuwe beplanting kopen. Haal het oude, wat niet meer mooi is, dood en verlept is of gewoon te groot is geworden, eruit en plant wat nieuwe beplanting. Struiken die te groot zijn geworden, kun je ook verplaatsen naar elders in de tuin. Zo blijft de lage beplanting vooraan en werk je naar achteren toe de hoogte in. Bekijk ook je tuinpaden even. Wellicht kunnen deze ook een opfrisbeurt gebruiken. Eventueel kun je de stenen eruit halen en het pad opnieuw leggen, maar soms volstaat een schoonmaakbeurt ook al. 

Heerlijk genieten

Met een paar aanpassingen maak je van jouw tuin al een waar paradijs. Wat dacht je van een hottub of een spabad? Maak een hoekje vrij in de tuin en breng uren door in het heerlijke warme water na een lange werkdag. Heb je voldoende ruimte in je tuin? Dan zou je natuurlijk ook een zwembad kunnen laten installeren. Een zwembad in de tuin is een droom van velen, maar lang niet voor iedere portemonnee weggelegd. In de zomer kun je natuurlijk ook een opbouwzwembad plaatsen of een opblaaszwembad vullen. Zo zorg je toch voor extra verkoeling. En terwijl jij lekker geniet, wil je natuurlijk wel wat privacy. Het is daarom niet verkeerd ook na te denken over een erfafscheiding. Je kunt hierbij denken aan een houten schutting, een groene haag, maar ook een schanskorven schutting is een goede optie. Een schanskorf is een metalen korf gevuld met breukstenen. Een schutting van deze steenkorven is goed geluiddempend en er is geen inkijk mogelijk. Voldoende privacy dus, wanneer jij in het zwembad ronddobbert!

About Gabriel

Check Also

Wat je nog niet wist over het verschil tussen hout en kunstof gevelbekleding

Je zou denken dat het grootste verschil tussen hout en kunststof gevelbekleding in de uitstraling …