Home / Uncategorized / 5 x de meest gezonde noten

5 x de meest gezonde noten

Gezonde noten bevatten veel vitamines en mineralen, en passen dan ook in ieder dieet. Om de noot echt gezond te eten, is het wel van belang om de noot puur te eten. Dit betekent dat er geen suiker, olie of zout aan toegevoegd mag worden. Ook mag de noot niet geroosterd of gebrand zijn. Om verwarring te voorkomen hebben wij de top vijf van de gezondste noten voor je op een rijtje gezet. 

De gezondste noot van de familie

Dit komt omdat walnoten het hoogste percentage aan onverzadigde vetten hebben. Dit draagt bij aan afslanken, verlagen van de bloeddruk en minder kans op hart- en vaatziekten. Walnoten bevatten de grootste inhoud aan antioxidanten die het lichaam beschermen tegen beschadiging en veroudering van cellen. Walnoten helpen cholesterol te verlagen en helpen zelfs met het afweren van dementie. 

Voedzame amandelen

Het is niet voor niets dat veel mensen deze noot al zien als een superfood. Deze voedzame noot is rijk aan magnesium, ijzer, calcium en vitamine E, en hoort dus zeker in dit rijtje thuis. De amandel bevat de meeste voedingsstoffen van alle noten helpt bij het verminderen van vele klachten. Denk hierbij aan hoesten, hartaandoeningen, bloedarmoede en diabetes. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt voor huidverzorging en haarverzorging.

Brain food: pecannoten

Naast dat ze er lekker uitzien, zijn ze ook nog eens super gezond. Pecannoten bevatten namelijk maar liefst 19 vitaminen. De vitamines B en E staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie. Ook bevat deze noot zink, wat goed is voor een gezonde huid en nagels. Een handje pecannoten van 25 gram bevat een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zink, dus dan ben je al goed op weg.

Paranoten voor sporters

Door het hoge eiwitgehalte zijn paranoten niet alleen goed voor sporters, maar ook voor veganisten en vegetariërs. Ook zit er extreem veel selenium in paranoten, waar veel mensen een tekort aan hebben. Oftewel, gewoon lekker eten die paranoten!

Gewoon lekker: cashewnoten

Cashewnoten zijn niet alleen lekker als tussendoortje, ze zijn ook nog eens gezond.Ze zitten namelijk vol met vitamines, mineralen, eiwitten en gezonde onverzadigde vetten. Ook zijn cashewnoten een rijke bron van koper. Koper is een mineraal die bijdraagt aan een goede weerstand en een hoog energieniveau. Daarnaast bevatten cashewnoten ook veel ijzer en magnesium wat weer goed is voor de groei van botten.

About Gabriel

Check Also

Wees specifiek over jouw inspiratie

Als het lijkt alsof de spullen die je koopt meer kunst- of design inspiratie nodig …