Home / Uncategorized / De puurheid van de relatie

De puurheid van de relatie

Het belang van de relatie

Als mensen een relatie aangaan dan is dat vaak omdat zij van elkaar houden. Al is het vandaag de dag wel zo dat men zich niet of nauwelijks bewust is van wat een relatie nou daadwerkelijk inhoudt. Daarom is het goed om hierover te praten en het niet als taboe te beschouwen. De relatie kan namelijk dusdanig complex in elkaar zitten dat mensen er niet uitkomen en het dus maar uitmaken met elkaar. Een relatie moet namelijk van beide kanten komen en dat betekent dat je soms dingen moet opgeven. Dit is niet voor iedereen even makkelijk en kan tot frustraties leiden. Desalniettemin, het aangaan van een relatie met de ander wordt over het algemeen wel als een zeer mooi proces ervaren. Schroom daarom niet om een relatie met iemand aan te gaan waarvan je oprecht geloofd dat het de ware is. Weet wel dat er meer bij komt kijken dan alleen af en toe voor elkaar koken.

Moderne relaties

Relaties zijn door de jaren heen ook sterk veranderd. Niet zijn er alleen veel meer echtscheidingen dan voorheen, ook is de algemene structuur binnen een relatie vaak anders dan dat zij vroeger was. Om met het eerste punt te beginnen, de modernisering van onze levensstandaard heeft er, onder andere, toe geleid dat men te druk is of teveel bezig is met randzaken om daadwerkelijk een relatie met een ander mens aan te gaan. Dit heeft ertoe geleid dat er meer onenigheden ontstonden en dus ging men over tot een vibrator kopen. Het tweede punt, de verandering van de structuur binnen een relatie, wordt ook veroorzaakt door modernisering. Zoals hierboven al kort benoemd heeft men tegenwoordig nou eenmaal meer verplichtingen. Dit leidt niet direct tot een verslechtering van de moderne relatie, maar kan hem wel sneller onder druk zetten. Naast de moderne relaties zijn er uiteraard ook de nog wat traditionelere relaties in de vorm van het vroeg trouwen en bij deze keuze ook je hele leven blijven. Dit gebeurt met enige regelmaat binnen (strenge) religieuze gemeenschappen waar het ten strengste verboden is om afstand van elkaar te nemen en de week daarop weer met een ander in bed te stappen.

Verhouding binnen relaties

Het is, en zal waarschijnlijk altijd, een gespannen onderwerp blijven. De verhoudingen binnen relaties zijn namelijk verschillend. Waar bij de één de man de kostwinner is, kan dat bij de ander net zo goed de vrouw zijn. Dit heeft over het algemeen relatief veel invloed op de verhouding binnen de relatie en dus binnen het gezin. Het is vandaag de dag niet meer normaal als de vrouw alles voor het huishouden moet doen. Daarom is het dus ook van belang dat dit goed gecommuniceerd wordt met de ander. Verhoudingen binnen relaties kunnen ook normaal verlopen. Er hoeft niet altijd een gespannen sfeer te zijn en dat is nou juist het mooie aan een relatie. Wees dus niet bang voor de gespannen sfeer die zo af en toe ontstaat, maar geniet van de mooie gebeurtenissen.

About Gabriel

Check Also

Wees specifiek over jouw inspiratie

Als het lijkt alsof de spullen die je koopt meer kunst- of design inspiratie nodig …