Home / Uncategorized / Disney prinsessenjurken

Disney prinsessenjurken

Wat is jouw favoriete Disneyfilm? Een klassiek sprookje zoals Sneeuwwitje, Assepoester of Doornroosje? Of ben je fan van de nieuwe Disneyfilm Frozen? Zou je je ook wel eens zo speciaal willen voelen als die prinsessen in die mooie prinsessenjurken? Dat kan! Want tegenwoordig zijn er vele prinsessenjurken te koop. Is het je wel eens opgevallen dat bijna iedere Disney prinses een prinsessenjurk draagt met de kleur blauw? Disney heeft dit opzettelijk gedaan omdat de kleur blauw geassocieerd wordt met de lucht. De kleur blauw staat voor vertrouwen en hoop. Ook al is het nog zo bewolkt, achter de wolkenmassa is de lucht blauw.

 

De prinsessenjurk van Sneeuwwitje

Sneeuwwitje is één van de populairste sprookjes van Disney. Het is tevens ook één van de oudste sprookjes van Walt Disney. Sneeuwwitje is de mooiste prinses van de hele wereld. In de film draagt ze een geel-blauwe prinsessenjurk. De stiefmoeder van Sneeuwwitje is erg jaloers op de schoonheid van Sneeuwwitje, zo jaloers dat ze van haar af wil. Vroeger was de stiefmoeder de mooiste vrouw ter wereld, maar toen Sneeuwwitje volwassen werd was ze dat niet meer. Tegenwoordig zijn er vele prinsessenjurken te koop. De jurk van Sneeuwwitje is één van de favorieten. En dat vinden wij best logisch, want wie wil er nu niet een prinsessenjurk aan van de mooiste prinses van de wereld? Deze jurk is zowel voor volwassenen als kinderen te koop.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  

Assepoester

Ook het sprookje Assepoester is erg bekend. Assepoester wordt gedwongen door haar stiefmoeder en stiefzussen om thuis als dienstmeid aan het werk te gaan. Het werk is zwaar en haar stieffamilie doet gemeen tegen haar, maar Assepoester houdt vol. Op een dag is er een bal. Van een goede fee krijgt Assepoester een prachtige prinsessenjurk zodat ze stiekem naar het bal toe kan gaan. Daar ontmoet ze een prins die ervoor zorgt dat haar hele leven veranderd. De prinsessenjurk die Assepoester tijdens het sprookje draagt is blauw. Deze jurk wordt veel gedragen tijdens prinsessenfeestjes, maar ook tijdens carnaval is deze prinsessenjurk favoriet.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):

Frozen prinsessenjurk

Frozen is in vergelijking met de bovenstaande sprookjes een relatief jong sprookje. De film werd voor het eerst uitgebracht in december 2013. Frozen gaat over Elsa, de troonopvolgster van het koninkrijk Arendelle. Elsa heeft magische krachten, maar niemand weet dat. Op een dag gaat het mis met de magische krachten en vlucht Elsa. Het blijft voor altijd winter in Arendelle. De bevolking ondervindt hier veel problemen mee. Uiteindelijk beseft Elsa dat met liefde de winter kan stoppen. Omdat de film  relatief nieuw is, zijn er veel Frozen producten te koop. Vooral de prinsessenjurk van Elsa is geliefd. Welke prinsessenjurk hangt stiekem bij jou in de kast?

About Gabriel

Check Also

Wees specifiek over jouw inspiratie

Als het lijkt alsof de spullen die je koopt meer kunst- of design inspiratie nodig …