Home / Uncategorized / Tuinieren is belangrijk

Tuinieren is belangrijk

Tuinieren als hobby

Over het algemeen gaat men nalatig om met tuinen. Zowel de voor- als achtertuin worden niet of nauwelijks onder handen genomen wat kan resulteren in een verwilderde indruk van je huis. Dit is uiteraard niet wat je wilt, maar hoe kan je dit nou toch voorkomen? Dit kan je doen door van tuinieren je hobby te maken en groenonderhoud materiaal aan te schaffen. Wellicht zal dit op het begin ietwat duur zijn, echter zul je er op de lange termijn veel plezier aan beleven. De felco 2 snoeischaar aanschaffen is daarbij misschien een goede eerste stap. Het netjes onderhouden van je heg of klimop signaleert iets van status en daarom is het dus belangrijk om deze goed te blijven onderhouden. Van tuinieren je hobby maken is dus uitermate geschikt om te voorkomen dat je tuin er nalatig uitziet. Het zal niet alleen je buren maar ook jezelf plezieren als je dit stukje groen dus netjes onderhoud.

Het belang van tuinieren

Naast dat tuinieren erg leuk kan zijn als hobby, is het ook van groots belang voor het klimaat. Door internationale globalisatie en urbanisatie blijft er maar weinig groen over in het stadsbeeld. Dit suggereert niet gelijk dat het klimaat achteruit gaat, maar het is wel een onderdeel van het probleem. Daarom moet dit dus aangepakt worden. Dat kan op vele manieren, maar tuinieren is wellicht wel één van de simpelste manieren om dat te doen. Werkschoenen Grisport kopen is allicht een stap in de goede richting. Hiermee houd je zowel je tuin als je handen goed schoon tijdens het tuinieren. Denk bij de indeling van je huis dus goed na of je inderdaad alleen maar tegels wilt hebben of dat je misschien ook wel een boom wilt neerzetten. Dit draagt namelijk al zeer positief bij aan zowel het stadsbeeld als het tegengaan van klimaatverandering. Als iedereen namelijk dezelfde denkwijze zou hanteren, zouden we wellicht wat aan het probleem kunnen doen.

Bestrijding als onderdeel van tuinieren

Bestrijding is een allerminst fraai, maar wel een belangrijk aspect van het tuinieren. Zowel voor de burger als voor de boer. Gewasbescherming biologisch is dus een uitermate geschikt model voor beide doelgroepen om te gebruiken wanneer er dergelijke gewassen beschermd moeten worden. Er zijn vele soorten ongedierte die bestrijdt moeten worden. Denk hierbij aan ratten, muizen, vermin, kakkerlakken, mieren, kortom; er zijn er voldoende. Ook moeten we emelten bestrijden. Dit zijn rottige beestjes die je het beste in oktober kan bestrijden met een bodemtemperatuur die rond de om en nabij 10 graden ligt. Als we gaan nadenken over wat de normale burger over het algemeen moet beschermen tijdens het tuinieren is dat zeker wel te overzien. Uiteraard zullen er exceptionele gevallen zijn, maar het gros van de Nederlandse tuinders zal met een gerust hart zijn of haar tuin kunnen omspitten om zo een fijne thuishaven te creëren.

About Gabriel

Check Also

Wees specifiek over jouw inspiratie

Als het lijkt alsof de spullen die je koopt meer kunst- of design inspiratie nodig …